Marbella Uganda

Marbella
Uganda

2019

Passer dyr og leger Indiana Jones

”Det var en spændende og berigende oplevelse – også følelsesmæssigt” siger Marbella.

Skrevet af Anika Nørager

Marbella var tre måneder på projektet Uganda Wildlife Education Centre i begyndelsen af 2019 hvor hun passede syge og udsatte dyr med at komme tilbage til den vilde natur. Hun forklarer hvordan det, at få dyrene tilbage til den vilde natur, er en længere proces, da dyrene ofte er sårede og bange når de ankommer til centeret.

”Hensigten er, at få dem tilbage til den vilde natur, men processen kan være langsomlig og tage flere år” siger Marbella. Hun fortsætter:

”Den første uge skulle jeg bare følge med og se hvordan jeg skulle opføre mig sammen med dyrene, for det er jo dem der bestemmer, om jeg skal gå ind til dem eller ej”. Det er vigtigt ikke at skramme dyrene, da nogle er dem er meget unge og det derfor bliver sværere at hjælpe dem.

Der blev taget godt imod Marbella i Uganda helt fra begyndelsen, både af hendes værtsfamilie og hendes kollegaer. Men også dyrene blev hendes venner. Hun siger: ”Dyrenes adfærd er healende. Jeg tror børn og voksne, der har det svært, de ville få en følelse af at være værdsat”.

På dette projekt, kommer man virkelig til at gøre en forskel for udsatte dyr i Uganda men det kommer ikke uden en pris. For Marbella var ventetiden til tider meget lang, men det overskygger ikke den glæde der strømmer ud af Marbella når hun fortæller som projektet i Uganda.

Med et smil på læben siger hun: ”Jeg fodrede girafferne og næsehornene fra en Jeep. Det var meget spændende og føltes lidt som at lege Indiana Jones”.

Nedenfor kan du se en video fra Marbellas ophold i Uganda.
Want to volunteer abroad? Read more on our main website: www.icye.dk/rejs-med-dansk-icye/