Maiken Ecuador

Maiken
Ecuador

2019

At have været volontør i Amazoonico Wildlife Rescue Center, Ecuador, har været en af de vigtigste oplevelser for mig.

Jeg boede og arbejdede i Amazoonico fra april til juni 2019. Her boede jeg sammen med en masse andre frivillige, og nogle stykker af de lokale ansatte, i et frivillighus. I vores fridage kunne vi tage ind til byen Tena og overnatte, men ellers brugte vi vores tid i centeret i junglen.

Jeg arbejdede på en fast rute, hvor jeg skulle gøre rent hos dyrene, hjælpe med at forberede deres mad, fodre, observere deres adfærd og rapportere tilbage, og guide de turister der dagligt besøgte centret. Ud over det fik jeg en masse fede ekstra opgaver, og havde rig mulighed for selv at komme med input til opgaver jeg synes kunne være spændende. Bl.a. fik jeg lov at observere adfærd og trivsel hos nogle af dyrene, og indsamle information om den lokale kultur og historie.

Mit korte liv i junglen gav brændstof til min drøm om velgørende arbejde, og drømmen om at leve tættere på naturen. Det har skubbet til min egen selvforståelse, og jeg mødte nogle fantastiske mennesker – og dyr – på turen, som altid vil have en helt særlig betydning for mig!