Kirstine Island

Kirstine
Island

2021

Jeg var så heldig at vinde 4 uger med STEP på Island og valgte at være frivillig hos organisationen Worldwide Friends. Worldwide Friends har forskellige lokalitationer, hvor de arbejder med forskellige miljøbeskyttelses projekter og landbrug i drivhuse. Selvom jeg synes, at jeg ikke havde de store forventninger inden jeg tog afsted, så viste det sig hurtigt, at ikke meget var som jeg havde regnet med – men det er det jo faktisk sjældent, når man rejser ud i verden.

Jeg opdagede hurtigt, at den islandske måde at organisere og planlægge på er meget langt fra den danske og desværre var der sket en del misforståelser omkring mit projekt, som ikke kunne ændres så meget på. Derfor blev mit ophold noget mere praktisk-manuelt end forventet med en uge i Hveragerði (ca 40 min fra Reykjavik), hvor jeg lugede ukrudt i drivhusene, og resten af tiden i Stöðvarfjörður på østkysten med beach cleaning, praktiske gøremål, byggeprojekter og bæredygtighedstiltag i det store hus og haven. Alt sammen i selskab med 5-20 andre frivillige fra Europa.

Selvom det ikke blev den tur jeg havde regnet med, så har jeg fået en masse helt fantastiske naturoplevelser på skønne Island (blandt andet set nordlyset, badet i varme kilder med sneen omkring os, besteget bjerge, strandet i en snestorm, nydt de smukkeste omgivelser og set den aktive vulkan!), mødt dejlige mennesker fra flere steder i Europa, lært en masse om mig selv ovenpå et år med nedlukning og en masse alene tid, fået fyldt op på oplevelses-kontoen, fået sat ekstra fokus på bæredygtighed og hvordan vi som forbruger selv kan gøre den lille forskel i egen hverdag samt endnu engang blevet bekræftet i, at alt kan ske, når man drager afsted ud i verden – og man får altid noget med hjem igen. At rejse er virkelig at leve!