Frivillig i udlandet

Læs volontørblogs

Volontører deler deres blogs med os før, under eller efter deres ophold. Volontørerne deler deres hverdag fra deres oplevelse som frivillige; deres opgaver på projekter, hvordan de bor, området de bor i og udflugter fra deres tid i landet.
De fleste af disse blogs er på dansk, men nogle vælger at skrive om deres ophold på engelsk.

Hvis du har rejst som volontør med os må du meget gerne kontakte os på e-mail eler Facebook, hvis du vil dele din blog eller en udtalelse og nogle billeder med os.

Tre måder at være frivillig på

Hvis du vil være frivillig i udlandet med Dansk ICYE tilbyder vi tre forskellige programmer. Det er derfor de blogs du ser herpå siden er indelt i forskellige kategorier. Førstehåndsindtrykket af kulturen kan være ens på tværs af programmerne, men der kan være en stor forskel i oplevelsen, hvis man sammenligner et ophold på 12 måneder med et på 4 uger.

Det oversøiske program er udviklet af det internationale netværk af ICYE-organisationer. Vi kalder dette ICYE-programmet. Dette program varer i 6 eller 12 måneder. Læs personlige beretninger fra ICYE-programmet.

Det korte program er meget fleksibelt. Her kan du være afsted fra 4 til 16 uger og startdaten kan aftales individuelt. Dette program hedder STePs-programmet. Læs personlige beretninger fra STePs-programmet.

Det europæiske program hedder ESC – Individual Volunteering og er finansieret af EU. Dette program accepterer hovedsageligt volontører fra europæiske lande. Dette program var tidligere kalde “EVS” og du vil muligvis støde på dette navn på ældre blogs. De fleste af projekterne varer mellem 6 og 12 måneder. Læs personlige beretninger fra ESC – Individual Volunteering.

Kortere udsagn

Hvis du ikke er i humør til at læse en hel blog om det land du er interesseret i har du mulighed for at læse de kortere udsagt fra tidligere volontører. Her beskriver de deres oplevelse med få sætninger. Do kan finde disse kortere beskrivelser her: Frivillighed med et par ord